ROSEANNE REID – TRAILS

Roseanne Reid is een 26-jarige Schotse zangeres en songschrijfster, afkomstig uit Edinburgh maar nu woonachtig in Dundee. Ze is de oudste dochter van Greg Reid, één van de zangers van de Schotse tweelingformatie ‘The Proclaimers’. Maar daar wil ze zelf eigenlijk niet teveel naar refereren en ze verkiest om op haar eigen manier de door haar gekozen muzikale weg in te slaan.

Als vertolkster van akoestische folk- en Americana-liedjes lanceert ze nu haar debuutalbum “Trails” dat geproduceerd werd door niemand minder dan singer-songwriter Teddy Thompson, ook al een zoon van de bekende muzikale ouders Richard en Linda. Het studioalbum volgt op de in 2015 uitgebrachte ep “Right On Time” en komt er nadat Roseanne Reid in 2014 een songschrijverskamp in New York volgde, waar ze kennismaakte met countrylegende Steve Earle en diens muzikale zoon Justin Townes Earle.

Als gehuwde aanhangster van de vrouwenliefde betuigt ze haar grote liefde voor haar partner in de openingstrack “Amy” en in het nummer “I Love Her So”, de twee songs die u op de bijgaande video’s kunt beluisteren ter kennismaking. Zij brengt twaalf melodieuze en melancholische akoestische liedjes op dit album. Onze voorkeurtracks naast de twee singles zijn “Hey River”, het zachtrockende “It Is You”, het swingende “Me Oh My”, het sober akoestische “Miles Away” en het door een orgeltje begeleide “Take It From Me”.

De eerder aangehaalde Steve Earle zingt met Roseanne Reid mee op het nummer “Sweet Annie” en zij gaat in de volgende weken mee op de Europese tournee van Justin Townes Earle om er zijn voorprogramma te verzorgen. Zoals u samen met ons zal kunnen concluderen: van deze jongedame gaan we in de volgende jaren ongetwijfeld nog veel meer horen, want met haar eerste album “Trails” zit ze duidelijk op het juiste muzikale spoor (onze excuses voor de flauwe woordspeling).

(valsam)

 

 

18 juni 2019: Paradiso, Amsterdam, NL (support Justin Townes Earle)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Last Man Records / Cherry Red Records
distr.: Bertus

video